Există îngrijire fără machiaj?

Pentru femei în special, aspectul exterior contează foarte mult.

Celebra cântăreață Alicia Keys demonstrează acest lucru într-un mod diferit, după apariția ei la decernarea premiilor VMA, fără urmă de machiaj.

Motivul este redat de ea în luna mai, într-un eseu pentru Lenny Letter, o platformă feministă online: dorește să înceapă să învețe să se accepte așa cum e ea, naturală.

În textul scrisorii, cântăreaţa spune cum culorile, dermatograful, rimelul, erau doar instrumente pentru a-şi acoperi nesiguranţa, create de o societate care forţează femeile să fie întotdeauna altceva.

Până într-o zi când, din întâmplare, un fotograf a făcut-o să reflecteze. "S-a întâmplat atunci când a trebuit să fac poze pentru ultimul meu album. Tocmai ieşeam din sala de sport, purtând o bandană sub şapca de baseball, când frumoasa fotografă Paola mi-a spus: "trebuie să te fotografiez chiar acum, aşa cum eşti. Muzica este crudă şi reală, iar aceste imagini ar trebui să fie la fel". În timpul acelei sesiuni, lipsită total de machiaj şi de artificii estetice, Alicia Keys s-a simţit mai puternică decât oricând. De atunci a decis să nu se mai ascundă sub machiaj.

În schimb, make-up artistul său, Dotti, a făcut unele declaraţii pentru revista Elle, în care vorbeşte despre modul în care îşi îngrijeşte Alicia Keys tenul: se spală cu apă și săpun, folosește produse naturale de îngrijire zilnică precum cremele bio pentru față și corp, mănâncă sănătos și face sport.

Și  alte celebritati s-au alăturat mișcării #nomake-up: Adele, Sharon Stone, Cameron Diaz, Beyonce, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway.

Și Julia Roberts a vrut să atragă atenția asupra faptului că oamenii trebuie să se facă mai întâi frumoși în interior și abia apoi să se gândească la ce ar trebui să modifice în exterior. Printr-un mesaj postat de actriță pe Instagram cu o poză în care apare complet nemachiată, critică dorința oamenilor de a vinde perfecțiune.

”Perfecțiunea este o boală a națiunii. Ne acoperim fața cu tone de farduri. Ne injectăm botox și ne înfometăm ca să avem formele ideale. Încercăm să ne reparăm, însă nu poți să repari ceea ce nu vezi. Sufletul este cel care are nevoie de operație estetică. Este timpul să luăm atitudine.”.

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos