Arta dușului – un ritual pentru frumusețe



Un gest cotidian, realizat de cele mai multe ori din reflex. Pentru a profita la maxim de beneficiile lui, vă oferim o listă cu bune practici și vă recomandăm câteva dintre produsele de îngrijire care să vă protejeze pielea.

1. Care este cel mai bun moment pentru duș? Dimineața sau seara?lapte de corp bio magarita

Dimineața, dușul trezește corpul la viață. Este, de asemenea, perioada recomandată pentru curățarea pielii grase pe care o veți scăpa de sebumul produs peste noapte. Dușul de seară este recomandat mai mult pentru relaxare. În acest moment al zilei, ne putem permite de asemenea să aplicăm pe pielea uscată și un lapte de corp care să o hrănească.

Recomandarea noastră:

Lapte de corp cu lapte de măgăriță BIO (catifelează și regenerează pielea)



2. Produsele care fac spumă spală și cel mai bine?sapun ulei de argan bio


Nu, este un mit. Spuma este produsă exclusiv de agenții activi. De exemplu, Sodium Laureth Sulfate, un ingredent frecvent întâlnit, produce multă spumă, dar nu tratează cu delicatețe pielea. Există și într-o formă mai puțin agresivă, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, din nucă de cocos și care face mai puțină spumă. Cui îi este dedicat? Pielii sensibile.

Recomandarea noastră:

Săpunul cu ulei de argan BIO (un antioxidat natural care nu lasă pielea să se usuce)


3. Care sunt durata și temperatura ideală?


Dușul prelung și apa fierbinte: o combinație de cele mai multe ori agresivă pentru straturile protectoare ale pielii și circulația sângelui. Profesioniștii recomandă 3 minute acordate spălării. Dacă vi se pare prea puțin, puteți face un duș mai lung, de până la 10 minute. Ca temperatură, evitați să depășiți 37 de grade pentru a evita șocul termic care ar putea produce deshidratarea.


4. Gel de duș sau săpun?gel de dus migdale dulci

Oferă aceleași beneficii. În același timp, săpunurile solide conțin mai puține ingrediente: iubitorii produselor naturale le preferă, precum și persoanele care călătoresc mult pentru că ocupă mai puțin loc în bagaj și pot fi folosite timp îndelungat. Gelurile de duș sunt recomandate pentru pielea sensibilă, conțin mai puțini detergenți, deci sunt mai moi.

Bune practici: alegeți baze de spălare de origine vegetală, din surse recunoscute, sau pe cele care conțin mai puține ingrediente.

5. Spălăm prima dată părul sau corpul?

Nu există reguli, dar profesioniștii recomandă să vă spălați pe cap prima dată, mai ales dacă folosiți un șampon-tratament. Aceste formule (reechilibrante, antipeliculă etc.) necesită de obicei 2-3 minute pentru a acționa. Puteți profita de aceste momente pentru a vă spăla între timp corpul, după care să vă clătiți în întregime. Evitați să utilizați același produs atât pentru păr, cât și pentru corp pentru că riscați să creați dezechilibre: în timp ce părul se va îngrășa mai repede, pielea se va usca.

Articol tradus și adaptat, sursă: Femme Actuelle



Comentarii