Cum să previi corect și eficient transpirația urât mirositoare


CE ESTE DE FAPT TRANSPIRAȚIA?

Deși utilizăm adesea cuvântul „transpirație”, mai ales în timpul verii, știm destul de puține lucruri despre acest proces natural al corpului, cât și despre cum să acționăm corect atunci când transpirăm excesiv.


Corpul nostru transpiră din mai multe motive: în urma unui efort solicitant, în urma unei emoții puternice și ca rezultat al unei expuneri la o căldură mai mare decât a fost obișnuit.

De asemenea, corpul transpiră excesiv și atunci când semnalizează prezența unei afecțiuni care necesită diagnosticare. În aceste situații se recomandă investigații medicale.

Transpirația este până la urmă modalitatea naturală prin care organismul își reglează temperatura corpului. Problemele apar atunci când transpirația lipsește, este în exces sau devine urât mirositoare.

#binedeștiut Apropo, știați că transpirația nu miroase de fapt, ci capătă un miros urât atunci când intră în contact cu bacteriile prezente la nivelul pielii?


DE CE MAJORITATEA DEODORANTELOR NU REZOLVA PROBLEMA, CI O AGRAVEAZĂ

Prin conținutul bogat în alcool și substanțe chimice, precum parfumuri, coloranți, aluminium hidroxid și altele, un deodorant obișnuit astupă porii și nu lasă pielea să respire în mod natural. În această manieră problema transpirației nu este rezolvată complet, ci dimpotrivă se produc alte dezechilibre la nivelul pielii.


PIATRA DE ALAUN – O SOLUȚIE NATURALĂ

Piatra de alaun este un mineral 100% natural, bogat în potasiu, extras în urma evaporării solare din salină. Aplicată la nivelul pielii, aceasta creează o peliculă subțire, sărată și alcalină care previne dezvoltarea bacteriilor responsabile cu mirosul insuportabil al transpirației.

Piatra de alaun acționează astfel la rădăcina problemei, ferind pielea de infecții și prevenind transpirația abundentă și urât mirositoare.

Față de antiperspirantele clasice, piatra de alaun nu conține parfumuri sau coloranți, nu lasă urme pe haine și, cel mai important, nu împiedică procesul natural de eliminare a transpirației.

Piatra de alaun poate de asemenea stopa sângerările superficiale provocate în urma bărbieritului sau poate trata urmele lăsate de arsuri, precum și iritațiile după epilare.

De remarcat faptul că piatra de alaun de potasiu este complet diferită de piatra de alaun de amoniu, fabricată din sarea reziduală. Piatra de alaun prezentă în magazinele Maison du savon de Marseille este un produs realizat 100% din alunită naturală, extrasă din salinele deșertului Atacama.

Tot în magazinele noastre găsiți această piatră de alaun și sub formă de spray, un deodorant hipoalergenic, de asemenea din ingrediente 100% naturale. Deși este un produs fără ingrediente chimice, efectele sale asupra pielii sunt nu numai benefice, ci și de durată.

Pentru mai multe informații despre cum să vă protejați natural de soare și de transpirația supărătoare în această perioadă, așteptăm să ne contactați prin intermediul paginii noastre de Facebook , de Instagram sau să ne vizitați magazinele din Cluj-Napoca și București:

Cluj-Napoca: Str. Baba Novac, Nr. 17

Cluj-Napoca: Str. Regele Ferdinand, Nr. 30

București: Str. Dr. Dumitru Râureanu, Nr. 4
Comentarii