De ce Săpunul de Hammam este unul dintre cele mai bune din lume

CE ESTE SĂPUNUL DE HAMMAM?

Săpunul autentic de Hammam, cunoscut drept “Săpun negru” sau „Săpun negru marocan”, este un săpun de culoare neagră, cu alcalinitate ridicată, creat dintr-o bază de ulei de măsline, deosebit de eficient și cu multiple utilizări.

Săpunul de Hammam își are originile în Maroc și a împrumutat denumirea de la băile turcești/ arabe anexate moscheilor, intitulate “Hammam”. Pentru arabi, procesul de îmbăiere, chiar dacă diferit de cel al romanilor, era un proces profund, cu ample implicații simbolice, inclusiv de purificare spirituală și relaxare. Precursori ai SPA-urilor de astăzi, pe lângă camera destinată băilor cu aburi, arabii aveau și o încăpere dedicată spălării cu săpun.

Săpunul original de Hammam, fiind un săpun care are la bază uleiul de măsline și măslinele macerate, are consistența unui gel și culoarea caracteristică - negru cu nuanțe de verde închis.

 

DE CE ESTE UNUL DINTRE CELE MAI BUNE SĂPUNURI DIN LUME

Săpunul de Hammam este considerat a fi un săpun de calitate din mai multe motive. În primul rând, este un săpun care are la bază elemente organice, prin urmare nu atacă pielea, ci dimpotrivă o curăță și o protejează. Alcalinitatea sa este una ridicată, dar nu deshidratează pielea, ci mai mult o hidratează, fiind și un exfoliant excelent.

Săpunul negru de Hammam este bogat în vitamina E, curăță foarte bine pielea, elimină celulele moarte, redând elasticitatea și suplețea epidermei.

 

CUM PUTEM FOLOSI SĂPUNUL DE HAMMAM

Având consistența unui gel și fiind deosebit de eficient, Săpunul de Hammam are numeroase întrebuințări. Recomandat de medici, el poate fi utilizat în tratarea dermatitei, eczemelor, acneei sau depigmentării.

Săpunul de Hammam mai poate fi folosit și cu rolul de șampon, săpun de bărbierit, exfoliant delicat pentru piele sau chiar demachiant.

Mulți grădinari utilizează săpunul negru chiar pentru a proteja plantele împotriva bolilor sau pentru eliminarea dăunătorilor.

De asemenea, săpunul negru poate fi utilizat cu succes și pentru curățarea geamurilor, a mobilierului, precum și a mobilierului de grădină.

În magazinele noastre fizice din Cluj-Napoca și București, precum și aici, în magazinul nostru online, găsești săpun de Hammam autentic, creat din ulei de măsline și îmbogățit cu ulei de eucalipt sau ulei de argan.

 

Comentarii