Parfumul în casă. Când este toxic și când este benefic?

O casă în care locuiesc parfumurile plăcute este o casă în care te simți bine ca musafir, dar mai ales în viața de zi cu zi. În funcție de ingrediente și arome, indiferent prin ce modalitate este aplicat sau răspândit, parfumul poate avea mai multe roluri: de a crea o atmosferă relaxantă sau revigorantă, de a te face să îți aduci aminte de anumite momente pe care le-ai trăit, de a te binedispune și nu numai.


Când devine însă toxic parfumul de cameră?

Fie că vorbim despre o lumânare parfumată, un parfum pentru dulap sau un difuzor de arome, atunci când ingredientele sale sunt sintetice, în majoritate chimice, parfumul poate crea mai multe probleme organismului, printre care chiar dereglări hormonale.

Un studiu publicat de Medical Hypotheses aduce în atenție abuzul de parfum, utilizat fără măsură în produsele de îngrijire personală și casnică, și numește acest obicei de consum- „otrăvire lentă”.

Un alt studiu, coordonat de Colegiul American pentru Alergii, Astm și Imunologie atrage atenția asupra faptului că plămânii absorb aceste miresme sintetice care se duc direct în sânge și pot fi transmise fătului, în cazul unei sarcini. De asemenea, alergiile, astmul bronșic, precum și durerile inexplicabile de cap pot fi simptome ale expunerii la un parfum prea puternic sau pe o durată prea mare de timp.


Pentru că parfumurile plăcute au însă un efect benefic asupra psihicului nostru și a stărilor de bine, se recomandă utilizarea parfumurilor cât se poate de naturale, fără parabeni, alcool sau produși sintetici.


O BAIE PARFUMATĂ NATURAL

Un spa la tine acasă nu se poate lipsi de miresmele relaxante care te vor ajuta să depășești ziua stresantă și să te reîncarci cu o stare de bine înainte de somn. Iată produsele pe care ți le recomandăm pentru un spa reușit:

- Lumânare MONOI din ceară 100% naturală, cu parfum exotic, de vacanță.

- Sare de baie cu ulei esențial de Lavandă de Provence, extrasă dintr-o zonă naturală protejată.MIREASMĂ DE GRĂDINĂ ÎN TOATĂ CASA

Și pentru că îți dorești să păstrezi prospețimea grădinii și în sezoanele reci, în interiorul casei, noua Gamă Senteurs îți aduce acasă cele mai îndrăgite miresme din întreaga lume.

· Difuzor parfum ambient Lavandă de Provence, cu parfum proaspăt, special de lavandă

· Spray parfum ambient Trandafir, cu parfum de pajiște florală provensală.

· Spray parfum ambient Floare de cireș, cu parfumul primăvăratic al livezilor.

· Parfum de pernă Floare de cireș, pentru parfumarea subtilă a așternuturilor cu note florale delicate și pentru un somn relaxant cu vise înmiresmate.

Descoperă aici, sau în magazinele noastre din Cluj-Napoca și București, noua gamă SENTEURS, creată doar din ingrediente de calitate, și alege-ți parfumul preferat pentru acasă.Comentarii