Planta medicinală recomandată în Antichitate de vracii din întreaga lumeVerbina (Verbena Officinalis) este una dintre cele mai vechi plante medicinale folosită cu succes ca remediu împotriva a numeroase afecțiuni, printre care dureri de cap, insomnie, depresie, oboseală cronică, reumatism, dureri menstruale și nu numai. Motiv pentru care este cunoscută și sub numele de „iarba sacră”.

Datorită capacităților sale de vindecare descoperite în Antichitate, a cucerit întreaga lume, fiind utilizată de persani, egipteni, romani, azteci, daci și de multe alte popoare. Adeseori se afla menționată ca leac pe „rețetele” vracilor din zona Pacificului sau a medicilor din Roma și Grecia Antică.

Verbina deține proprietăți terapeutice: antibacteriene, cicatrizante, diuretice, hipotensive și este prețuită mai ales pentru cele sedative. Astăzi o întâlnim sub mai multe forme, precum: infuzie, tinctură, în produsele cosmetice.

În contactul cu pielea și corpul, produsele cosmetice care conțin verbină cicatrizează, ajută la refacerea mai rapidă a pielii și poate fi folosită ca remediu alternativ de către persoanele care suferă de reumatism. Datorită proprietăților sedative ale plantei, produsele cosmetice cu verbină sunt recomandate pentru atenuarea stresului și a anxietății.Recomandarea noastră pentru momentele de tihnă

ulei de masaj verbina

Ulei de masaj tonifiant cu Verbină

Pentru clipele petrecute în doi, departe de stres, sau pentru momentele tale de refugiu. Hidratează, luptă împotriva vergeturilor și regenerează pielea.


Descoperă aici.
Recomandările noastre pentru revigorarea simțurilor

sapun lichid gel dus verbina

Săpun lichid cu Verbină, obținut prin saponificare

Parfumul citron al verbinei stimulează întregul corp și revitalizează spiritul. Potrivit mai ales pentru dușul de dimineață, pentru a-ți începe ziua în forță. În completare, diversele uleiuri din componență catifelează pielea, o “accesorizează” cu strălucire și sănătate.

Descoperă aici.

sapun verbina ulei argan bioSăpun cu Verbină și Ulei de argan BIO

Un săpun care nu se topește în mână sau pe corp, ci se păstrează în formă condensată. Este perfect pentru tonifiere, energizare a pielii și catifelare. Este îmbogățit cu Ulei de argan 100% natural, un ingredient „minune” recunoscut pentru sănătatea și frumusețea pe care le conferă pielii.

Descoperă aici.
Comentarii