Totul despre Lavandă, planta cu parfum de vară


Parfumul său discret evocă cea mai frumoasă regiune a Franței și câmpurile ei însorite, celebra Provence.

Altădată o plantă sălbatică, LAVANDA este azi cultivată în special pentru parfumuri, cosmetice și aromaterapie. De asemenea, o „trusă” cu produse din lavandă vă poate transforma casa într-un loc plin de relaxare și bună dispoziție.

Protejează și parfumează lenjeria, hainele

Fie că strecurați un săculeț cu lavandă din Provence, fie că „uitați” un cub de Marsilia cu ulei esențial de lavandă printre haine și prosoape, ele se vor păstra curate și frumos mirositoare. Lavanda le va proteja de acarieni sau de molii și va înlocui mirosul detegentului din rufe cu unul natural, proaspăt.

Transformă baia într-un răsfăț

Se știe că romanii foloseau lavanda pentru băi relaxante și parfumante. Un ritual recomandat și în zilele noastre, seara, după o zi obositoare. Turnați un dop de sare de baie cu lavandă în cada cu apă de temperatură potrivită, iar baia va fi una de vis.

Curăță delicat pielea și o reface după diverse agresiuni

Lavanda are proprietăți de regenerare a pielii și previne formarea cicatricilor. Dacă în familie există pasionați de grădinărit sau de alte acțiuni care agresează mâinile, atunci recomandăm utilizarea unui săpun cicatrizant cu lavandă.


Pentru arsuri ușoare, acnee sau dermatite

Uleiul esențial de lavandă, unul dintre cele mai populare uleiuri din lume, are numeroase proprietăți care îl recomandă pentru utilizare în cazul acneei sau arsurilor ușoare. Uleiul poate fi aplicat direct pe piele, în cantități mici. Calmează pielea, reface epiderma și o ajută să se regenereze rapid, împiedicând apariția cicatricelor. Este eficient și în cazul vânătăilor și zgârieturilor.


Împotriva țânțarilor

Parfumul intens al lavandei ține departe țânțarii și celelalte insecte – încă un motiv pentru a păstra o sticluță cu ulei esențial de lavandă mereu la îndemână!


Produsele La Maison du Savon de Marseille conțin lavandă cultivată pe platoul Sault, la baza munților Ventoux, o regiune cu tradiție în creșterea minunatei plante. Vă invităm să le cunoașteți pe toate în shop-ul online sau să le testați în magazinele noastre din Cluj-Napoca, Sibiu și Constanța.Comentarii