Săpunul autentic de Marsilia. Un secol și jumătate de poveste fără pată

Săpunul de Marsilia, această bijuterie spumantă a regiunii Provence, are nu numai calități dermatologice și o gingășie aparte, ci și o istorie delicată de peste 160 de ani. Cosmeticele făurite parcă din spuma Mării Mediterane sunt cu atât mai prețioase cu cât, odată cu păstrarea rețetei originale, moștenim și calitatea acestora.

Într-o hală veche, maeștrii săpunari de la Fabrica Fer a Cheval, una dintre cele mai vechi fabrici de săpun de Marsilia și una dintre cele doar 3 autorizate astăzi din Provence, cercetează cu o spatulă starea săpunului. Puțini mai sunt cei care să mai cunoască atât de bine arta “citirii în săpun”. Urmărind cazanul cu amestecul minune, alchimiștii intuiesc dintr-o privire dacă rezultatul o să fie unul bun, dacă o să fie același cu cel de acum peste 160 de ani. Aici rețeta a rămas neschimbată, metodele de producție au fost modificate insesizabil.  “Allez, c’est bon!” și cuburile alunecă unul după altul pe bandă, nerăbdătoare să fie ștanțate și să poarte cu mândrie marca “72% d’huile” cu care foarte puține dintre săpunuri se mai pot lăuda.


 

{Vizionează povestea producerii săpunului original aici.}

Săpunul tradițional de Marsilia mai este astăzi creat autentic de doar 3 producători autorizați, înregistrați în Uniunea Producătorilor de săpun din Marsilia și care mai respectă la producere rețeta naturală 100%, fără parabeni și cu 72% uleiuri din plante. Pe piață, în timp, au apărut sute de falși producători ale căror fake-uri nu au rezultatele săpunului original și care îi aduc deservicii acestuia. Aceste fabrici au topit calitatea în cazanele uriașe de producție. În aceste condiții, faima binemeritată a produsului original este greu de întreținut din moment ce este prezent pe piață alături de săpunuri slabe calitativ cu aceeași denumire.

În ciuda perioadelor de decădere nemeritată, cauzate de bătăliile împotriva vitezei de producere și prețul mai mic al imitațiilor, săpunul original de Marsilia a demonstrat însă că este nemuritor. Un produs care nu poate fi spălat și curățat atât de ușor din memoria, dar mai ales din sufletul celor pe care îi cucerește de la prima întrebuințare.

La Maison du Savon de Marseille România comercializează săpunul original prin achiziția directă a acestuia, în diverse sortimente, de la producătorul Fer a Cheval. Vechea fabrică de renume, ridicată în 1856, prezentată mai sus. Acestea ajung la noi și mai apoi la voi, în cuburi de 100, 300 și 600 de grame, precum și în felii de 150 și 250 de grame. Îl puteți recunoaște datorită mărcii de autenticitate ștanțate – „72% huile d’olive” care îl deosebește decisiv de produsele falsificate.

Pe noi ne-a captivat definitiv, atât prin calitățile sale, cât și prin povestea sa. Așa că ne umple astăzi rafturile magazinelor fizice și al celui virtual. Vă invităm să îl cunoașteți aici, sub diverse forme originale, suntem siguri că vă va opri pentru a-și relata povestea. Dacă nu i-ați adulmecat-o deja până acum cu o altă ocazie. :)

 

 

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos